Hoe weet ik hoeveel sessies ik nodig ga hebben?

Aan de hand van onze eerste (kosteloze) ontmoeting en jouw behoefte aan hulp, zal ik een schatting maken van het aantal sessies en dit mededelen. Echter, het kan zijn dat er gedurende de sessies meer onderwerpen en vragen naar boven komen waardoor je mogelijk baat zou hebben bij aanvullende sessies. Uiteraard blijft de keuze voor vervolgsessies altijd bij jou als coachee. Daarnaast zal ik eerlijk zijn wanneer ik merk dat onverhoopt mijn aanpak jou niet voldoende heeft geholpen bij het bereiken van de gewenste ontwikkeling. Ook jij mag daar eerlijk in zijn! Indien dit het geval is – en we kunnen geen nieuwe koers uitzetten – geef ik graag advies over waar je vervolgens terecht kunt voor de vermoedelijk meer passende hulp.  FAQ

Hoe zit het met betalen?

Er is een betalingstermijn van 14 dagen. Echter, ik vraag coachees vooraf aan de sessie te betalen via een betaalverzoek. De factuur stuur ik tegelijkertijd op per mail. 

Do you offer coaching sessions in English?

Yes, I do! On this page you will find the most important information and general explanation of Kirsten Coaching & Training.

Ik vind het best spannend om met mezelf aan de slag te gaan. Wat kan ik van jouw aanpak verwachten?

Wees gerust, je zit nergens aan vast na een laagdrempelige kennismaking en je hoeft niks te vertellen wat jij niet wilt vertellen. Mijn stijl kenmerkt zich door openheid, toegankelijkheid, positivisme, onvooringenomenheid, authenticiteit, aanpakken en enthousiasme. Bij mij vind je de kennis van een psycholoog en de verbondenheid van een naaste. Zie ook het antwoord op de vraag hieronder en de reviews. FAQ

Bied je een psychologische behandeling zoals in de GGZ?

Nee. Ik bied coaching en geen psychologische behandeling. Uiteraard gebruik ik wel mijn ervaring en kennis als psycholoog, trainer en mens in mijn coachingstrajecten. Zo gebruik ik flexibel bepaalde interventievormen vanuit acceptatie en commitment therapie, cognitieve gedragstherapie, positieve psychologie, de COMET (positief zelfbeeld), schematherapie en cliëntgerichte therapie. Ik werk niet volgens één protocol, omdat ieder mens anders is en ik het liefst aansluit naar behoefte van de coachee. Ik combineer graag psychologische interventies met zelfontwikkeling trainingen/opdrachten. 

Is er een vergoeding mogelijk vanuit mijn zorgverzekeraar?

Nee, vooralsnog is er geen vergoeding mogelijk vanuit de zorgverzekeraar. Het is een coachingstraject en geen psychologische behandeling. Kirsten Coaching & Training is ontstaan vanuit de wens bij te dragen aan de preventie van mentale klachten/stoornissen (Missie en visie) door persoonlijke ontwikkeling te bevorderen. Dit doe ik middels het uitbreiden van je coping strategieën (hoe om te gaan met situaties, gedachtes en gevoelens), jouw behoefte en waardes te achterhalen, je in je eigen kracht te zetten en leren gebalanceerd te leven. Kirsten Coaching & Training is niet opgezet om stoornissen te behandelen zoals ik in de GGZ doe. Dit neemt niet weg dat je een coachingstraject kunt volgen naast een GGZ-traject. Bespreek dit vooraf met je behandelaar, zodat we duidelijk kunnen afstemmen wat er bij wie gebeurt en waar aan gewerkt wordt. Een andere mogelijkheid die vaak wordt gebruikt is je werkgever vragen om vergoeding of bijdrage aan de kosten van coaching. Veel bedrijven kennen hun personeel een jaarlijks opleidingsbudget toe voor persoonlijke ontwikkeling. Een werkgever is er namelijk bij gebaat dat jij goed in je vel zit en je werk kunt blijven doen.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stel hem hier. FAQ