Achtergrond

Mensen heb ik altijd interessant gevonden. Ik ben opgegroeid in een familie bekend met autisme en op die manier was communiceren niet met iedereen doorgaans. Op mijn vijftiende zijn mijn ouders gaan scheiden. Ik zag hoe er binnen ons gezin op elkaar gereageerd werd en ik luisterde meer dan dat ik sprak. Dit gaf mij de uitgelezen kans goed te observeren hoe mensen (kunnen) werken (in een systeem). Over Kirsten van Antwerpen

Na het krijgen van een havo/atheneum advies en het vlot doorstromen naar het gymnasium, kwam ik erachter dat ik goed kon leren. Intelligent noemde ik mezelf zeker niet. Gymnasium bleek niks voor mij te zijn. Maar hè, als Kirsten ergens aan begint, dan maakt ze dit af. Falen was geen optie. Zo rond de scheiding van mijn ouders resulteerde het lang op mijn tenen lopen en een zeker perfectionisme dat ik mezelf eigen had gemaakt in een fysieke tegenslag waarbij ik maanden uit de roulatie was. Dit was moeilijk, want ik kon helemaal niet niks doen… Zie daar de start van het omgaan met de perfectionistische karaktertrek en de overtuiging dat het nooit goed genoeg was. Mijn fysieke reactie wilde mij namelijk iets leren.  

Ik ben in mijn jeugd veel gaan schrijven en heb mijn gedachtes gewoon op papier gezet. Dit hielp mij om mijn emoties te doorvoelen en een stapje van de situatie af te doen om vervolgens mijn reactie daarop zelf te kunnen kiezen. Ik merkte namelijk dat ik geleefd werd en cruciale vragen oversloeg. Welke reactie is helpend voor mijn eigen welzijn? Wat heb ík nodig? Ik kwam al gauw tot het levensmotto ‘het gaat niet om wat je meemaakt, maar om hoe je ermee omgaat’. En met dit motto kon ik veelal de wereld aan door te mogen voelen, relativeren en te focussen op waar ik meer van wilde hebben (‘mijn waardes‘). Zowel binnen modellenwerk, als op de tennisbaan, als in opleidingen en tijdens het viool spelen wist ik te presteren en mijn zelfbeeld positief te ontwikkelen.

Daar waar ik in eerste instantie wist te presteren vanuit strengheid naar mijzelf, werd dit uiteindelijk vanuit compassie en liefde naar mezelf. Ondanks dat beide manieren van leven dezelfde uitkomsten op prestatie niveau hadden, kost de tweede manier van leven veel minder energie en geniet ik inmiddels volop van de weg erheen in plaats van alleen de eindbestemming. Dit gun ik jou ook! Sterker in je schoenen staan, eigenaarschap over je leven nemen en daarmee meer uit het leven halen.

Ervaring

Misschien denk je wel ‘leuk en aardig zo jouw verleden, maar wat kun je nu eigenlijk?’. Niet dat ervaring alles zegt, maar hier even wat relevante werkervaring en papiertjes op een rijtje: 

  • Parttime werkzaam als basispsycholoog in de GGZ. Problematiek die ik diagnosticeer en behandel: angst, dwang, negatief zelfbeeld, depressie, ADHD, autisme, relatieproblematiek, eetproblematiek, posttraumatische stress en onverklaarbare fysieke klachten (psychosomatische klachten). 
  • Parttime werkzaam als groepstrainer bij ‘Learning My Way‘. Dit is het hoofdprogramma van het Personal Development Center van de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Universiteit Leiden. Ik begeleid onder meer scholieren, studenten en CEO’s in hun ontwikkeling tot zelfstandige, gezonde en betrokken professionals en burgers.
  • Freelance Mom in Balance sporttrainer waarbij ik buiten workouts geef aan (zwangere) vrouwen.
  • Freelance Fitchannel.com lifestyle coach. Ik help mensen hun intrinsieke motivatie te achterhalen en een duurzame (intuïtieve) levensstijl te creëren vanuit liefde voor zichzelf.
  • Universitaire bachelor Psychologie en master Gezondheids- en Medische Psychologie aan de Universiteit van Leiden.
  • Minor Sport- en Prestatiepsychologie aan de VU Amsterdam Bewegingswetenschappen. 
  • Certificaat trainer interpersoonlijke beroepsvaardigheden. Ik heb psychologie studenten getraind en gecoacht met betrekking tot professionele- en persoonlijke ontwikkeling. 
  • Certificaat Basiscursus Acceptance and Commitment Therapy (ACT).
  • Certificaat Verdiepingscursus ACT.
  • Certificaat (erkend) Runningtherapeut. Opleiding gedaan bij Sonnevelt Opleidingen.
  • Certificaat Basiscursus Geïntegreerde Cognitieve Gedragstherapie (100 uur, (G)CGt).

Ik hoop dat je nu een klein beetje een beeld hebt van wie ik ben. Mocht je meer vragen hebben, stel ze mij gerust! Mijn missie en visie heb ik ook nog even voor je op papier (lees: op de website) gezet. Over Kirsten van Antwerpen