Achtergrond

Mensen heb ik altijd interessant gevonden. Ik ben opgegroeid in een familie bekend met autisme en op die manier was communiceren niet met iedereen doorgaans. Op mijn vijftiende zijn mijn ouders gaan scheiden. Ik zag hoe er binnen ons gezin op elkaar gereageerd werd en ik luisterde meer dan dat ik sprak. Dit gaf mij de uitgelezen kans goed te observeren hoe mensen (kunnen) werken (in een systeem). Over Kirsten van Antwerpen

Na het krijgen van een havo/atheneum advies en het vlot doorstromen naar het gymnasium, kwam ik erachter dat ik goed kon leren. Intelligent noemde ik mezelf zeker niet. Gymnasium bleek niks voor mij te zijn. Maar hè, als Kirsten ergens aan begint, dan maakt ze dit af. Falen was geen optie. Zo rond de scheiding van mijn ouders resulteerde het lang op mijn tenen lopen en een zeker perfectionisme dat ik mezelf eigen had gemaakt in een fysieke tegenslag waarbij ik maanden uit de roulatie was. Dit was moeilijk, want ik kon helemaal niet niks doen… Zie daar de start van het omgaan met de perfectionistische karaktertrek. Mijn fysieke reactie wilde mij namelijk iets leren.  Over Kirsten van Antwerpen

Ik ben in mijn jeugd veel gaan schrijven en heb mijn gedachtes gewoon op papier gezet. Dit hielp mij om mijn emoties te doorvoelen en een stapje van de situatie af te doen om vervolgens mijn reactie daarop zelf te kunnen kiezen. Welke reactie is helpend voor mijn eigen welzijn? Ik kwam al gauw tot het levensmotto ‘het gaat niet om wat je meemaakt, maar om hoe je ermee omgaat’. En met dit motto kon ik veelal de wereld aan door te relativeren. Zowel binnen modellenwerk, als op de tennisbaan, als in opleiding en tijdens het viool spelen wist ik te presteren en mijn zelfbeeld positief te ontwikkelen.

Met voeding en beweging ben ik, vanaf het moment dat ik groente lekker vond (geloof me, dit duurde lang), gezond bezig geweest. Als model was dit heel belangrijk. Toch wilde ik gezonde voeding en beweging voor meerdere doeleinden inzetten dan enkel het modellenwerk. Ik kwam erachter dat ik mij het best voel als ik regelmatig buiten beweeg en op intuïtieve basis zo dicht mogelijk bij de natuur eet (onbewerkt en puur voedsel). Bij een diëtiste of personal trainer doe je veel kennis op rondom voeding en beweging. Desalniettemin lukt het sommigen niet de doelen blijvend te realiseren, maar waarom niet? Deze vraag intrigeert mij. Routine en gedrag omgooien begint met het omgooien van jouw mindset en zelfbeeld. En dat is weer een andere specialisatie. Ik help je graag jouw intrinsieke motivatie te achterhalen en een duurzame levensstijl te creëren vanuit liefde voor jezelf.

Ervaring

Misschien denk je wel ‘leuk en aardig zo jouw verleden, maar wat kun je nu eigenlijk?’. Niet dat ervaring alles zegt, maar hier even wat relevante werkervaring en papiertjes op een rijtje: 

 • 26 uur per week werkzaam als basispsycholoog in de GGZ. Problematiek die ik behandel: angst, dwang, negatief zelfbeeld, depressie, ADHD, autisme, relatieproblematiek, eetproblematiek, posttraumatische stress en onverklaarbare fysieke klachten (psychosomatische klachten). 
 • Mom in Balance sporttrainer waarbij ik buiten workouts geef aan (zwangere) vrouwen.
 • Universitaire bachelor Psychologie en master Gezondheids- en Medische Psychologie, Universiteit van Leiden.
 • Certificaat trainer interpersoonlijke beroepsvaardigheden. Dit zegt je waarschijnlijk heel weinig. Ik heb psychologie studenten getraind en gecoacht met betrekking tot professionele- en persoonlijke ontwikkeling. 
 • Minor Sport- en Prestatiepsychologie, VU Amsterdam Bewegingswetenschappen. 
 • Cognitieve Gedragstherapie (CGT, zowel individueel als in een groep).
 • Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) bij depressie in remissie (groepstherapie).
 • Certificaat Basiscursus Acceptance and Commitment Therapy (ACT).
 • Certificaat Verdiepingscursus ACT.
 • Competitive Memory Training (COMET) om te werken aan een positiever zelfbeeld (zowel individueel als in een groep).
 • Certificaat (erkend) Runningtherapeut. Opleiding gedaan bij Sonnevelt Opleidingen.

Ik hoop dat je nu een klein beetje een beeld hebt van wie ik ben. Mocht je meer vragen hebben, stel ze mij gerust! Mijn missie en visie heb ik ook nog even voor je op papier (lees: de site) gezet. Over Kirsten van Antwerpen